A terápiás kutya

 2010.08.06. 07:23

És plusz egy macska.  Mondják, hogy az állatok, különösen a házi kedvencek, nagyon megérzik azt, hogy ki szereti őket igazán. Megérzik azt is, ha valaki szomorú, beteg, és azt is, ha sérült. Az ő szeretetük érdek nélkül való, önzetlen és teljes.

Egy természetfilm sorozatban láttam, hogy idős beteg emberekhez, és fogyatékos (főleg autista) gyerekekhez, fiatal felnőttekhez, terápiás kutyákat visznek be rendszeresen, hogy segítsék kimozdulni őket a bezártságaikból.

Sok rossz dolog történt velünk is, de azért szerencsésnek is mondhatjuk magunkat, mert ilyen kincseink vannak, mint ez a két "szeretet-zsarnok" kis kutyus. A világosabb színű Suzy, ő az anyuka, és a fekete Kleopátra, a lánya. Az autista gyeremekeim legodaadóbb játszótársai, de időnként, ha a szükség úgy hozza, nevelői is.

A bejegyzés trackback címe:

https://grain.blog.hu/api/trackback/id/tr482202682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása